05.12.2017 SPRÁVY

VIDEO: RTVS školilo budúcich a súčasných redaktorov rómskeho vysielania.

foto K. Mojžišová

RTVS vysiela televízne a rozhlasové relácie pre rómskeho diváka. Na výrobe týchto programov sa podieľajú Rómovia. Keďže verejnoprávny telerozhlas siaha po externých spolupracovníkoch, rozhodol sa, že pre nich zorganizuje mediálny tréning.

Dôvodom je snaha zvýšiť kvalitu vyrábaných programov a to predovšetkým v rozhlase. Relácie určené pre Rómov sa vysielajú v rámci rádia Patria. Ide napríklad o spravodajský formát s názvom Rómske slovo - Romano lav. 

"Spolupracujeme s externistami a tam sa nám ukazuje, ako veľký problém práve tá nepripravenosť novinárov. Takže sme sa rozhodli, že urobíme zaškolenie v rámci ktorého ponúkneme nielen mladým ľuďom z národnostných menšín, aby získali základné novinárske zručnosti, aby sme tým mohli zvyšovať kvalitu národnostného vysielania," povedala pre Gipsy Television tím líderka národnostno-etnického vysielania rádia Patria, Kristína Mojžišová.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.