ZMOS: Pomôže obciam postihnutým snehovou kalamitou

ilustračné foto TASR

Bratislava 27. februára 2012 (Gipsy Television/ Paulína JANOVÁ) - Združenie miest a obcí Slovenska pomáha obciam postihnutým nedávnou snehovou kalamitou. Pre 21 obcí vyčlenilo financie z Fondu solidarity.

„Združenie miest a obcí Slovenska dávnejšie zriadilo Fond solidarity, ktorý už niekoľko krát finančne pomohol obciam v neľahkej situácii. Na ostatnom rokovaní Rady ZMOS v Piešťanoch sme sa rozhodli pomôcť obciam postihnutým nedávnou snehovou kalamitou," povedal pre Gipsy Television predseda ZMOS Jozef Dvonč.


ZMOS tak vyčlenil 4 300 eur, ktoré boli rozdelené medzi 21 obcí. „Solidarita je veľmi dôležitá najmä v situáciách, kedy je ktokoľvek odkázaný od konkrétnej pomoci. Verím, že financie vyčlenené pre obce z rôznych regiónov Slovenska aspoň trochu pomôžu zmierniť skutočne krízovú situáciu ľudí v mestách a obciach, v ktorej sa nachádzajú kvôli nevyspytateľnosti počasia," dodáva Jozef Dvonč.


ZMOS počas snehovej kalamity zrealizoval monitoring situácie v rámci ktorej vyhodnotil najdôležitejšie potreby dotknutých samospráv. Požiadavky postihnutých samospráv sa týkali najmä vykurovacích telies, odstránenia havárií, nákupu techniky, či spacích vakov a pod. preto som presvedčený o prínose našej finančnej pomoci. Prostriedky z Fondu solidarity sa poskytujú na základe Zmluvy o poskytnutí peňažného daru a čestného vyhlásenia. Kancelária ZMOS operatívne, po zaslaní potrebnej dokumentácie skontroluje vecnú správnosť údajov a následne zabezpečí peňažný prevod na účet obce. Fond solidarity v ostatnom období niekoľko krát podporil najmä obce a mestá postihnuté záplavami. Všetky informácie o jeho zriadení a činnosti sú uverejnené na web stránke Združenia miest a obcí Slovenska.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.