22.07.2023 SPRÁVY

Telgárt: Ľuďom, ktorí prišli pri požiari o domovy, postavili veľkokapacitné stany.

Foto: Adra Slovensko

Rodiny, ktoré pri požiari v miestnej osade v obci Telgárt prišli o svoje domovy, ubytujú vo veľkokapacitných stanoch. S prípravami na ich výstavbu sa v obci na Horehroní začalo v piatok.

Približne 70 ľudí, ktorí vo štvrtok po požiari v osade prišli o strechu nad hlavou, mali pôvodne dočasne ubytovať v komunitnom centre. Rodiny napokon strávili noc v priestoroch základnej školy. 

V piatok v Telgárte začali aj s prípravami na výstavbu veľkokapacitných stanov, v ktorých by ľudia mohli nájsť dočasné útočisko. Postaviť ich plánujú na pozemku v blízkosti osady, kde po rozsiahlom požiari naďalej pokračujú práce na odstraňovaní zhorených a poškodených objektov.
Zdroj: Adra Slovensko
Zdroj: Adra Slovensko
   
Obec Telgárt v súvislosti s požiarom vyhlásila mimoriadnu situáciu, pomoc jej poskytli Banskobystrický samosprávny kraj, štátne úrady, okolité samosprávy i neziskové organizácie. Na pomoc ľuďom, ktorí prišli o svoje bývanie, vyhlásili i finančnú a materiálnu zbierku. Obec prosí o finančnú pomoc v akejkoľvek výške: SK24 5600 0000 0020 0238 2005, správa pre adresáta: POMOC V NÚDZI. 

Obec zároveň potrebuje matrace, paplóny, deky, uteráky, oblečenie, hygienické potreby a jedlo. Viac informácií získate na týchto telefónnych číslach: 0918 454 935, 048/6194 600.
Zdroj: Adra Slovensko
požiaru v obci Telgárt došlo vo štvrtok v nočných hodinách v miestnej osade. Plamene zničili osem objektov, ďalšie ostali po požiari poškodené. Pri udalosti prišla o život jedna osoba. Polícia v súvislosti s požiarom začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia, presná príčina vzniku požiaru je predmetom vyšetrovania.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.