Bratislava, 29.10.2016 SPRÁVY

PARLAMENT: Kotlebov poslanec Mizík urážal moslimov a Rómov.

Moslimáci sa množia omnoho výkonnejšie ako naši asociálni Cigáni. Takto sa vyjadril v pléne Národnej rady Kotlebov poslanec, Stanislav Mizík. Za jeho vyjadrenie mu hrozí disciplinárne konanie. 

"Každý normálny Európan, kresťan či ateista musí mať strach pred satanskou, pedofilným dielom diabla, to je islamským náboženstvom. V prípade tohto satansko-pedofilného náboženstva by som hranicu zvýšil, ja osobne, na 1 milión alebo 2 milióny, lebo vieme, že moslimáci sa množia omnoho výkonnejšie ako naši asociálni Cigáni," povedal poslanec NR SR, Stanislav Mizík (ĽSNS) počas svojho vystúpenia s faktickou poznámkou.

Podpredsedníčka Národnej rady, Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) ho následne upozornila, aby vážil svoje slová, ako sa vyjadruje o menšinách.

Mizíkovi hrozí tisícová pokuta.

Poslancovi, ktorý sa takýmto spôsobom vyjadroval na adresu moslimov a Rómov teraz hrozí disciplinárne konanie. "Môžem dať na poslancov ĽSNS disciplinárne konanie," povedal na tlačovej besede šéf slovenského parlamentu, Andrej Danko (SNS). Mizíkovi hrozí podľa Danka len "smiešna" tisíc eurová pokuta. 

"Ak je niečo trestným činom - hanobenie rasy a národa, asi by to mala posudzovať Generálna prokuratúra. Ak generálny prokurátor so svojím tímom ľudí povie, že nastáva rozmer hanobenia rasy a národa a požiada poslanca na stíhanie, tak asi nikto iný ako generálny prokurátor," povedal Andrej Danko.

Stíhanie Mazureka zastavili. Skutok sa nestal!

Vyšetrovateľ rozhodol, že prokuratúra nebude trestne stíhať Mazureka za jeho vyjadrenia na sociálnej sieti. Ten mal podľa medializovaných informácií uviesť - "História je úplne prekrútená víťazmi a Chazarmi. Neobhajujem žiadny režim, ale o Tretej ríši vieme iba lži a rozprávky o šesť miliónoch a mydlách zo Židov. O Hitlerovi sa učia samé klamstvá." Mazurek bol za tento výrok preverovaný prokuratúrou. Tá však zhodnotila, že jeho správanie bolo zákonné.

Podľa Denníka N stíhanie poslanca najskôr odmietla prešovská polícia a následne po preskúmaní spisu s postupom polície súhlasili prešovská i Generálna prokuratúra. Polícia podľa denníka tvrdí, že poslanec svojim výrokom na sociálnej sieti nespáchal trestný čin popierania holokaustu.

K zastavenému trestnému stíhaniu sa vtedy vyjadrila aj ministerka spravodlivosti, Lucia Žitňanská. 
"Nedokážem tomu rozumieť. Som presvedčená, že skutkovú podstatu trestného činu, ktorá vyjadruje toto konanie, máme v právnej úprave. Nerozumiem, nechápem. To je už fáza, keď to nie je o právnej úprave, ale o tom, akým spôsobom dokáže s touto právnou úpravou pracovať polícia, prokuratúra a v konečnom dôsledku súdy," dodala Žitňanská.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.