Banská Bystrica, 03.08.2016 SPRÁVY

Kotlebove hliadky vo vlakoch nekončia. Svojich mužov posiela už aj do ďalších vlakov.

Kotlebove hliadky vo vlakoch na základe medializovaných informácií nekončia. Predstavitelia ĽSNS posielajú mužov do ďalších vlakov a to na západnom okruhu.

Predstavitelia politickej strany ĽSNS spúšťajú od jesene svoje vlakové hliadky aj na západnom okruhu. Uviedol to dnes podpredseda strany Milan Uhrík v reakcii na medializované informácie, že vzhľadom na zmenený prepravný poriadok Železničnej spoločnosti Slovensko, museli doterajšie hliadky vo vlakoch skončiť.

"Medializované správy pokladáme za trápny pokus zdiskreditovať našu prácu v prospech slušných ľudí. Takéto pokusy nám len dávajú novú odvahu a energiu pokračovať v ochrane tých, čo nechráni štát," odkázal Milan Uhrík.

Kotleba oznámil, že hliadky vo vlakoch nasadí od 11. apríla pred Železničnou stanicou vo Zvolene. Strana tak chce podľa neho reagovať na útok dievčaťa, ktorý sa odohral vo vlaku smerujúcom z Nových Zámkov do Zvolena 7. apríla.

Policajný prezident Tibor Gašpar pre TASR uviedol, že ak by poslanci alebo členovia ĽSNS chceli zabrániť spáchaniu trestného činu, môžu tak rovnako ako hociktorí občania Slovenska urobiť a neboli by za to trestne zodpovední. Ak by však chceli využívať oprávnenia, ktoré pozná napríklad zákon o Policajnom zbore a ktoré môže využívať len jeho príslušník, môžu sa sami vystaviť trestnému stíhaniu.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.