NOVÝ BYDŽOV: Robotnícka strana plánuje pochod proti Rómom

foto internet

Nový Bydžov 4. februára 2011 (Gipsy Television/Katarína Mrňová) - Robotnícka strana sociálnej spravodlivosti (DSSS) pripravuje na 12. marca míting v Novom Bydžove proti tamojším Rómom.

Na mítingu na Masarykovom námestí má prehovoriť predseda DSSS Tomáš Vandas, nasledovať bude pochod mestom. Nový Bydžov rieši od jesene zvýšenú kriminalitu zo strany Rómov. "Zhromaždenie je organizované na základe početných žiadostí bydžovských občanov, ktorí sú už v zúfalej situácii. Majú obavy o vlastnú bezpečnosť, boja sa vychádzať do ulíc mesta, "uviedol Jiří Štěpánek, podpredseda DSSS).


Situácia v sedemtisícovom Novom Bydžově sa vyhrotila vlani v novembri po niekoľkých prepadoch a znásilnenia mladej ženy. Petíciu žiadajúcu zabezpečenie bezpečnosti podpísalo 3257 ľudí. Starosta vydal vyhlásenie ostro kritizujúce Rómov a vyhlásil sériu opatrení proti problémovým obyvateľom. Mesto napríklad povolalo bezpečnostnú agentúru a zvýšilo počet strážnikov zo štyroch na šesť.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.