Bratislava, 11.11.2016 SPRÁVY

Vysporiadanie pozemkov pod nelegálnymi rómskymi osadami dostalo zelenú!

ilustračné foto Gipsy Television

Problém s vysporiadaním pozemkov pod nelegálnymi rómskymi osadami sa začne čoskoro riešiť. Štát pripravuje Národný projekt. Uchádzať sa o peniaze bude môcť 150 obcí.

Komisia pri Monitorovacom výbore pre Operačných program Ľudské zdroje schválila zámer národného projektu Podpora vysporiadania pozemkov. 

„Ambíciou tohto národného projektu je čo najskôr spustiť a zabezpečiť zapojenie obcí do procesov vysporiadania pozemkov prostredníctvom aktualizácie a získania nových údajov v teréne. Obciam sa dostane pomoc aj vo forme informačných, osvetových a mediačných činností tak, aby celý proces úspešne zvládli," povedal pre Gipsy Television hovorca Ministerstva vnútra, Peter Lazarov.

Projekt je súčasťou „Take Away“ balíka a spoločne s ďalšími národnými projektmi sa týka 150 obcí vybraných na základe indexu podrozvinutosti. „Téma nevysporiadaných pozemkov je dlhotrvajúcim problémom. Na jednej strane má nepriaznivý dôsledok pre marginalizované rómske komunity, na druhej neumožňuje infraštruktúrne investície v takýchto lokalitách. Veríme, že národný projekt obe bariéry minimalizuje,“ dodal Lazarov. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.