SNINA: Nadácia Pro Futura rozdeľuje potravinovú pomoc už šesť rokov

ilustračné foto TASR

Snina 28. februára 2011 (TASR) - Nadácia Pro Futura so sídlom v Snine bude v rámci svojej charitatívnej činnosti aj v tomto roku poskytovať potravinovú pomoc sociálne odkázaným rodinám.

Ako uviedla pre TASR zriaďovateľka nadácie Jozefína Obšitníková, v priebehu dnešného predpoludnia si 10 rodín zo Sniny a okolia prevzalo balíky, pričom v každom z nich sa nachádzalo približne 12 kilogramov potravín.

"Pomoc je určená výlučne rodinám s deťmi, ktoré vyberá odbor sociálnych vecí Mestského úradu v Snine, na základe odporúčaní svojich komunitných pracovníkov, tí totiž majú najlepší prehľad o tom, ktorá rodina takúto pomoc potrebuje," povedala Obšitniková. Zdôraznila, že potravinovú pomoc poskytujú rómskym i nerómskym rodinám. Ide predovšetkým o viacpočetné rodiny, kde sú väčšinou nezamestnaní obaja rodičia, ale i osamelé matky s deťmi.

V balíkoch sa nachádzajú cestoviny, múka, strukoviny, ryža, cukor, konzervy, detská krupica a ďalšie trvanlivé potraviny. Tento projekt realizuje nadácia už od roku 2004 približne každý mesiac, pričom pred Vianocami či Veľkou nocou sa snaží podporiť väčší počet odkázaných rodín. Do konca minulého roka takto odovzdala potravinové balíky v hodnote 10 až 15 eur vyše 530 rodinám.

Nadácia podľa zriaďovateľky na túto činnosť získava financie z viacerých zdrojov. Ide o príspevky z mesta, darcov, ale aj zisk z prenájmu vlastných nehnuteľností. "Túto pomoc neposkytujeme len rodinám z mesta, ale aj z vidieka. Z tohto dôvodu sme oslovili s ponukou aj starostov z 34 obcí a tí majú všetky potrebné informácie. Teraz sa veľa hovorí o rozdeľovaní potravín, ktoré pripravuje vláda a v našom okolí je množstvo chudobných rodín, ktoré to skutočne potrebujú," tvrdí Obšitniková.

Spomínaná nadácia vznikla v roku 1997 a zaoberá sa realizáciou vzdelávacích programov a charitatívnou činnosťou. Veľkú časť svojich aktivít venuje aj rodinám s postihnutými deťmi.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.