SČÍTANIE OBYVATEĽOV: Začne od 13. mája do 6 júna 2011

ilustračné foto TASR

Bratislava 15. decembra 2010 (Gipsy Television/ Katarína Mrňová) - V listinnej podobe sa budú údaje zbierať od 21. mája do 6. júna, v elektronickej forme prebehne ich zhromažďovanie od 21. do 29. mája 2011. Všetky tlačivá budú k dispozícii aj v jazyku maďarskej, rómskej, rusínskej a ukrajinskej národnostnej menšiny.

Budúcoročné sčítanie obyvateľov, domov a bytov sa bude realizovať čo vyplýva z nariadenia vlády, ktoré dnes schválil kabinet. Elektronický zber údajov sa zabezpečí v jazykoch národnostných menšín a v anglickom jazyku. V súčasnosti sa testuje funkčnosť programového vybavenia. Podľa zákona o sčítaní obyvateľov, domov a bytov v roku 2011 je povinný poskytnúť údaje na účely sčítania každý obyvateľ okrem cudzinca požívajúceho diplomatické výsady a imunitu.

 

V súvislosti so sčítaním prebehne aj informačná a propagačná kampaň. Obyvatelia získajú základné informácie o sčítaní aj prostredníctvom letákov pre obce a domácnosti. Kampaň je zameraná na majoritné obyvateľstvo, ako aj na vybrané skupiny obyvateľov ako sú deti, mladí ľudia, seniori, zdravotne postihnutí a marginalizované skupiny obyvateľstva.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.