04.04.2017 SPRÁVY

PREZIDENT: Ľudia volia extrémistické strany, pretože sa neriešia problémy.

foto tvnoviny.sk

To, že ľudia volia extrémistické strany, neznamená, že sú fašisti, ale že sú nespokojní s neriešením problémov, ktoré dennodenne vidia. Po dnešnom stretnutí s vedením Brezna to uviedol prezident SR Andrej Kiska, podľa ktorého je najťažšou problematikou v meste práve nárast extrémizmu.

„Nerieši sa kriminalita, často spojená s Rómami, obrovský neporiadok. Tu vyvstávajú otázky, ako funguje naša polícia a čo máme spraviť ako spoločnosť. Pri rómskej problematike však nikdy nesmieme ostať len pri represiách, musíme diskutovať o tom, čo pre nich aktívne spraviť,“ konštatoval prezident, podľa ktorého sa s primátorom Brezna Tomášom Abelom zhodli na dvoch cestách. „Nachádzať a dať im prácu a sústrediť sa na ich vzdelanie,“ konkretizoval.

Počas stretnutia sa dotkli i témy zamestnanosti v regióne. „Principiálne je tu veľmi málo súkromných investorov. Najväčšími zamestnávateľmi sú mesto, nemocnica, školy. Chýba tu taký skutočne podnikateľský duch,“ povedal Kiska a zároveň ocenil, že samospráva na to reaguje a z pohľadu infraštruktúry či priemyselných parkov pripravuje všetko pre to, aby sa do regiónu podarilo pritiahnuť investorov.

Za prednosť Brezna považuje prezident prírodu v jeho okolí. „Horehronie je nádherný kraj. Muránska planina či Telgárt sú nádherné oblasti Slovenska, ktoré sú často neobjavené aj nami, Slovákmi, a nieto ešte zahraničím. Takže je otázka, čo spraviť, aby sme túto prírodu ukázali ľuďom a aby sa sem mali, ako dostať,“ podotkol prezident, podľa ktorého sú v tomto smere dôležité cesty a ubytovacie zariadenia.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.