Bratislava, 11.10.2016 SPRÁVY

J. RICHTER: Pre mladých Rómov vybudujeme tréningové a školiacie v centrá.

ilustračné foto TASR

Štát vybuduje v 12-tich okresoch tréningové a školiace centrá pre nezamestnaných mladých Rómov. Pre Gipsy Television to povedal minister práce, Ján Richter. Jeho rezort takýmto spôsobom reaguje na vysokú nezamestnanosť ľudí bez vzdelania.

"V žiadnom prípade nechcem uprednostňovať dovoz lacnej pracovnej sily z tretých krajín, aj keď kvalifikovanej. My potrebujeme investovať do našich spoluobčanov a práve preto sme vytypovali 12 okresov, kde je najvyššia nezamestnanosť. Zhodou okolností, kde je najväčšie percento rómskej populácie a ideme budovať tréningové centrá, vzdelávacie centrá. My potrebujeme investovať do mladých rómskych ľudí, ktorí záujem pracovať majú," povedal pre Gipsy Television minister práce, Ján Richter.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.