RAKÚSKO: Odsúdili Rakúšana, ktorý na Facebooku propagoval Tretiu ríšu

foto internet

Feldkirch 26. januára 2011 (Gipsy Television/Daniela Strelková) - Na osem mesiacov odňatia slobody podmienečne na tri roky a finančný trest 1080 eur nepodmienečne odsúdili dnes na krajinskom súde vo Feldkirchu v rakúskej spolkovej krajine Vorarlbersko 19-ročného mladíka.

Obžalovaný porušil platnú legislatívu zakazujúcu akékoľvek aktivity v duchu národného socializmu, keď prostredníctvom internetu zverejnil nacistické heslá a pózoval tam s vytetovanými hákovými krížmi na tele.

Sociálna sieť Faceboook trikrát zablokovala konto obžalovaného kvôli ultrapravicovým sloganom. Mladík sa však vždy prihlásil pod novým menom. Iný používateľ siete si všimol antisemitské i xenofóbne heslá a na mladíka podal trestné oznámenie. Rozsudok, podľa ktorého sa mladík po tri roky nesmie dopustiť žiadneho porušenia zákonov, pretože inak bude musieť nastúpiť výkon trestu, je právoplatný, keďže ho akceptovala prokuratúra i obhajoba.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.