BULHARSKO: Súd potvrdil 20-ročné väzenie pre 24-ročného Austrálčana

foto TASR

Sofia 21. februára 2011 (TASR) - Bulharský odvolací súd dnes potvrdil 20-ročný trest väzenia pre mladého Austrálčana Paula "Jocka" Palfreemana, ktorého odsúdil za vraždu spáchanú v decembri 2007 napriek jeho tvrdeniam, že konal v sebaobrane.

Palfreemana odsúdili v decembri 2009 za smrteľné bodnutie jedného muža a zranenie druhého pri pouličnej hádke v hlavnom meste Sofii. Mladík, ktorý má 24 rokov, argumentoval, že konal v sebaobrane. Tvrdí, že zasiahol, aby zabránil útoku dvoch Bulharov na skupinu Rómov.  Sofijský odvolací súd dnes potvrdil rozsudok súdu nižšej inštancie. Odsúdený, ktorého zadržali hneď po čine, ešte môže podať jedno odvolanie, na Najvyšší súd. Má na to 14 dní.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.