Stropkov, 30.09.2016 SPRÁVY

Stropkovský primátor reagoval na špinu a zlý životný stav tamojších Rómov.

foto Gipsy Television

Reportáž, ktorú tento týždeň odvysielala Gipsy Television vzbudila u verejnosti pohoršenie. Rómovia z tohto mesta totiž žijú v zlých hygienických podmienkach. V osade sú premnožené potkany, ktoré ľudí počas spánku napádajú.

Mesto Stropkov má terénnych sociálnych pracovníkov aj komunitné centrum. Keď ale navštívite dve tamojšie osady, pomyslíte si, že tam štátom platení odborníci vôbec nepracujú. Kopa odpadkov, chatrče či premnožené psy. To je realita v ktorej žijú stropkovskí Rómovia.

Tamojší primátor, Ondrej Brendza je už druhý rok vo funkcii. Rómovia mu vyčítajú, že sa nezaujíma o rómske eurofondy. Ľudia v osade totiž potrebujú opraviť cesty, chatrče chcú vymeniť za nízkoštandardné byty. Ľudia sa tiež sťažujú nato, že im mesto nezabezpečuje pravidelný odvoz odpadu.

Brendza ale tvrdí, že v osade sú dva kontajnery. Zároveň však poukázal nato, že Rómovia majú dlh za odvoz odpadu. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.