Česko/ Žatec, 27.10.2016 SPRÁVY

ČESKO: V Žatci si uctili pamiatku zosnulého Róma, konfliktu zabránili ťažkoodenci.

foto tn.nova.cz

Asi 400 ľudí si v Žatci uctilo pamiatku Róma, ktorý zomrel pred týždňom po konflikte v tamojšej pizzerii. Väčšina z nich, prevažne Rómov, sa potom vydala k podniku, kde sa nešťastie odohralo. Tam na nich čakali zákazníci podniku a obyvatelia Žatca. Konfliktu zabránili ťažkoodenci.

Nešťastie sa odohralo minulý utorok. Údajne zdrogovaný muž prišiel do miestnej pizzerie, kde podľa svedkov obťažoval ženy. Zákazníci ho zadržali do príchodu polície. Mladík aj napriek poskytnutiu prvej pomoci zo strany hostí reštaurácie aj privolaných mestských policajtov zomrel. Prípadom sa ďalej zaoberajú kriminalisti.

"Z prvotných výsledkov súdnej pitvy nebolo zistené cudzie zavinenie. Bas odobratý materiál na sásledné laboratórne Vyšetrenie. Príčina smrti by mala byť stanovená na základe výsledkov týchto analýz," uviedla Policajná hovorkyňa mesta Louny, Jaromíra Střelcová pre ČTK. Výsledky polícia očakáva za niekoľko týždňov.



Usporiadateľ pietnej akcie Jan Čonka označil napriek predbežným výsledkom pitvy mladíkovu smrť za rasovú vraždu. "Jednoducho tomu neverím. Keby sa był človek z majority, tak by tam určite nedochádzalo k tomu, že by ho 6 ľudí držalo a bilo. Tomu jednoducho neverím," povedal Čonka pre ČTK. Svojd tvrdenie opiera o údajné videozáznamy.

O tom, že mladík bol pred smrťou v pizzerii opakovane napadnutý, informoval server Romea.cz. Polícia má k dispozícii záznamy z reštaurácie, tak aj niektoré svedectvá a ďalšie záznamy. 



Prevzaté z ČTK/ ČTV

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.