03.10.2022 Zaujímavosti

VIDEO: Kiki zbiera v Anglicku ocenenia. Futbalový talent pochádza z Bracoviec.

Foto: O. Tatár

Oliver Anthony Tatár má sedem rokov, no už je členom futbalovej akadémie v Norwich City, kde ho označujú za veľký talent. Na svoj vek je totiž veľmi technicky a rýchlostne zdatný.

Kiki, ako prezývajú Olivera Anthonyho Tatára, sa len vlani začal venovať futbalu a už sa dostal z regionálneho výberu do elitnej zostavy jedenástich hráčov. Futbalová akadémia v Norwich City si totiž vyberala spomedzi viac ako 200 detí, ktorým sa špičkoví tréneri budú venovať.

"Je to pre nás veľký úspech. Kiki futbal miluje. Nemusím ho to tohto športu nútiť. Okrem trénerov, mu pomáham mu aj ja. Futbalu som sa venoval v čase, keď som ešte žil na Slovensku," povedal pre Gipsy Television Oliver Tatár, futbalistov otec. 

Oliver Tatár pochádza z Bracoviec, z malej obce blízko Michaloviec. "Do Británie som prišiel pred niekoľkými rokmi. Tu som sa spoznal s mojou manželkou. Kiki sa narodil tu," povedal rodák zo Slovenska.

Rodičia sú na svojho syna hrdí. Evidentne má totiž talent, čo potvrdzujú aj jeho výsledky. Pravidelne sa zúčastňuje aj futbalových kempov v Norwich City, práve tam ho dva roky po sebe vyhlásili za najlepšieho hráča. "Našim cieľom je, aby o dva roky podpísal kontrakt s akadémiou Norwich City," dodal otec talentovaného futbalistu.

Dodajme, že Norwich City FC je anglický futbalový klub sídliaci v meste Norwich. Hrá v najvyššej anglickej futbalovej súťaži Premier League.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.