30.05.2020 SPRÁVY

VIDEO: Takú chudobu ste ešte nevideli. Matka s deťmi žije v chátrajúcom karavane.

O chudobných ľuďoch, ktorí žijú v katastrofálnych podmienkach zväčša čítame vtedy, keď sa hovorí o menej rozvinutých krajinách. Na Slovensku sú však stovky lokalít, v ktorých ľudia žijú v chudobe a v zlých hygienických podmienkach.

Matka niekoľkých detí prišla pred 18 rokmi o manžela. Bolo to vtedy, keď na východe krajiny vypukli nepokoje a niektorí ľudia začali rabovať obchody. Do osady v Trebišove tak prišli ťažkoodenci, následne aj vojaci. Ľudia tvrdili, že ich policajti zbili. Vtedy mal prísť o život aj druh spomínanej ženy. 

Matka niekoľkých detí momentálne žije v chátrajúcom karavane. "Keď som pracovala na aktivačných prácach, dostávala som 180 eur mesačne. Momentálne poberám 80 eur," povedala obyvateľka trebišovskej osady. "Ani deťom nemôžem nič kúpiť, ani jedlo nemám. Pozrite sa do kredenca," povedala zúfalá matka.

Ľudia, ktorí sú v zlej finančnej situácii a navyše keď majú problémy s bývaním sa zväčša nevedia dostať zo začarovaného kruhu. Tak je to zrejme aj prípade tejto matky.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.