22.10.2022 SPRÁVY

VIDEO: Najstarší folklórny súbor Rómka oslavuje 35. výročie.

Foto: Gipsy Television

Má 35 rokov a tancovali v ňom štyri generácie. Reč je o rómskom folklórnom súbore z Detvy. Práve v sobotu sa v tamojšom kultúrnom dome uskutočnil veľkolepý galaprogram. 

Pri príležitosti 35. výročia vzniku rómskeho folklórneho súboru Rómka sa v Detve uskutočnil galaprogram. Na pódiu sa predstavili štyri generácie, ktoré súbor vychoval. Aj keď v ňom v súčasnosti tancuje do 30 detí, pre významné jubileum sa spojili takmer všetci jeho doterajší členovia a spolu nacvičili skvelý program. 

Zaujímavosťou je, že bývalí členovia v súčasnosti majú v Rómke svoje deti. Súbor už 33 rokov vedie Mária Oláhová, ktorú mnohí volajú Mariša. Práve ona stojí za uchovávaním tradícií a zvykov v Detve a jeho okolí. Počas galaprogramu získala aj ocenenie sa obetavosť. 

Na významnej udalosti bol aj náš štáb. Reportáž už čoskoro uvidíte v rómskom magazíne na Dvojke, ktorý Gipsy Television vyrába pre RTVS. Ponúkame vám ale malú ochutnávku, pozrite si krátky zostrih. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.