03.09.2018 SPRÁVY

V Šali majú svojho hrdinu. Rómsky policajt zachránil niekoľko životov!

foto Gipsy Television

Už 25 rokov dohliada na poriadok v meste Šaľa. Reč je o Jánovi Kulinovi, ktorý sa počas výkonu svojej práce stretol s rôznymi situáciami. Niekoľkým ľuďom dokonca zachránil aj život.

V Šali patrí k miestnym hrdinom. Viacerým ľuďom, ktorí chceli spáchať samovraždu zachránil život. "Mladá žena napríklad chcela skočiť z mosta, tak som sa s ňou rozprával. Snažil som sa odviesť jej pozornosť," opisuje Kulina svoj zážitok.

Žena, ktorá chcela ukončiť svoj život už bola za zábradlím. "Priblížil som sa k nech a stiahol som ju," povedal Ján Kulina v rozhovore, ktorý poskytol redaktorovi Róbertovi Hamburgbadžovi.

Ďalší nepríjemný zážitok zažil rómsky policajt vlani na jeseň. Istý mladý muž sa chcel obesiť. "Zachránil som ho. Mal už aj slučku okolo hlavy. V poslednej chvíli sme tam došli," dodal Kulina.

Zaujímavosťou je, že Ján Kulina je vyučený ako strojný mechanik pre oceľové konštrukcie. Následne si doplnil vzdelanie, aby mohol vykonávať prácu mestského policajta. Začínal ako kadet, následne ako rádový mestský policajt a dnes je veliteľom jednotky. Viac sa dozviete o jeho príbehu vo vysielaní rómskeho magazínu Sam khere, ktorý si môžete pozrieť v premiére vo štvrtok o 15.30 hod. na Dvojke. K sledovaniu vás pozýva Petra Šarköziová. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Klavirista Miroslav Rác bude spolupracovať so slávnym režisérom Stevenom Spielbergom.

Uznávaný režisér, ktorý patrí k špičke svetovej kinematografie, vraj chystá nový film o holokauste. Hudbu doň má komponovať Róm z Levíc. S Miroslav Rácom sa rozprávala redaktorka Ivana Cibuľová.

Showbiz

Ricardo Kwiek zúri. Organizátor festivalu v Chomutove ho údajne oklamal.

Nemecký spevák, Ricardo Kwiek, má ťažké srdce na organizátora rómskeho festivalu, ktorý sa uskutočnil uplynulý piatok v Chomutove.