28.08.2023 SPRÁVY

Sociálna poisťovňa mení výplatné termíny: Dôchodcovia, pozor na septembrové sviatky!

Ilustračné foto Gipsy Television

Sociálna poisťovňa upozorňuje všetkých dôchodcov, ktorí zvyknú prijímať dôchodok v hotovosti cez poštové služby, na nadchádzajúce zmeny výplatných termínov počas septembrových sviatkov.

V praxi to znamená, že dôchodcovia s výplatným termínom na sobotu 2. septembra 2023 môžu očakávať svoje dôchodkové dávky s miernym posunom na pondelok 4. septembra 2023. Naopak, tým, ktorí majú nárok na dôchodok v sobotu 16. septembra, bude dôchodok vyplatený o dva dni skôr, a to vo štvrtok 14. septembra 2023.

Dobre správy však má Sociálna poisťovňa aj pre dôchodcov, ktorí svoje dôchodkové dávky prijímajú na bankový účet. Pre nich sa termíny nezmenia a môžu očakávať svoje dôchodkové dávky v obvyklých termínoch.

Táto informácia je obzvlášť dôležitá pre približne 30 percent klientov, ktorí poberajú svoj dôchodok v hotovosti. Výplatné termíny sa však zmenia aj v novembri tohto roku. Dôchodky, ktoré by mali byť splatné v sobotu 18. novembra 2023, budú dôchodcom vyplatené vo štvrtok 16. novembra 2023.

K 31. júlu 2023 Sociálna poisťovňa vyplácala celkovo 1,76 milióna dôchodkových dávok, čo zdôrazňuje dôležitosť tejto informácie pre širokú skupinu občanov. Sociálna poisťovňa upozorňuje, aby nedošlo k nepríjemným prekvapeniam, dôchodcovia by mali sledovať svoje poštové schránky a bankové účty v uvedených termínoch a prispôsobiť sa meniacim sa harmonogramom výplat.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Klavirista Miroslav Rác bude spolupracovať so slávnym režisérom Stevenom Spielbergom.

Uznávaný režisér, ktorý patrí k špičke svetovej kinematografie, vraj chystá nový film o holokauste. Hudbu doň má komponovať Róm z Levíc. S Miroslav Rácom sa rozprávala redaktorka Ivana Cibuľová.

Showbiz

Ricardo Kwiek zúri. Organizátor festivalu v Chomutove ho údajne oklamal.

Nemecký spevák, Ricardo Kwiek, má ťažké srdce na organizátora rómskeho festivalu, ktorý sa uskutočnil uplynulý piatok v Chomutove.