24.07.2023 SPRÁVY

Organizácie sa môžu uchádzať 150-tisícovú dotáciu. Financie sú určené na starostlivosť o deti.

Ilustračné foto Gipsy Television

Organizácie sa môžu uchádzať 150-tisícovú dotáciu. Financie sú určené na starostlivosť o deti z rómskych komunít vo veku od nula do šesť rokov. 

Ministerstvo školstva vyhlásilo výzvu na podporu poskytovania ranej starostlivosti a ranej intervencie deťom vo veku nula do šesť rokov z prostredia marginalizovaných rómskych komunít a z prostredia generačnej chudoby. Na projekty je vyčlenených vyše šesť miliónov eur. 

"Výzva je zameraná na zabezpečenie rovnakej štartovacej čiary pre všetky deti, aby od útleho veku nadobúdali zručnosti, ktoré im zjednodušia prechádzanie školským systémom," uviedla podpredsedníčka vlády pre plán obnovy a odolnosti Lívia Vašáková. 

Grantová schéma je určená pre projekty, ktoré prinesú pozitívne zmeny v životoch detí z prostredia generačnej chudoby s cieľom lepšiť ich šance začleniť sa do predprimárneho vzdelávania a následne umožniť aj ich úspešný vstup do školy. Ide o projekty zamerané na zdravý kognitívny, sociálny a psychomotorický vývin detí a rozvoj rodičovských zručností a spôsobilostí.

Organizácie môžu podávať projekty do 25. augusta. Medzi oprávnenými žiadateľmi sú neziskové organizácie, občianske združenia, nadácie, účelové zariadenia cirkvi a iné organizácie, ktoré aktívne pracujú s deťmi z prostredia generačnej chudoby.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.