28.08.2023 SPRÁVY

Občania dostávajú oznámenia o voľbách: Kedy, kde a ako hlasovať.

Foto: Gipsy Television

Občania Slovenskej republiky by mali v nasledujúcich dňoch dostať oficiálne oznámenie od svojich miestnych úradov týkajúce sa blížiacich sa volieb do Národnej rady SR. Toto oznámenie ponúka všetky nevyhnutné informácie o nadchádzajúcom volebnom procese, vrátane zoznamu kandidátov.

Mestá a obce garantujú, že všetky oznámenia budú doručené do domácností najneskôr do utorka 5. septembra. Dôležité je poznamenať, že voľby sa uskutočnia v sobotu 30. septembra, a volebné miestnosti budú otvorené od 7:00 do 22:00 hodiny. Celkovo sa hlasovanie uskutoční na takmer 6 000 volebných miestach po celom Slovensku.

Samotné oznámenie poskytuje informácie o dátume a čase voľby, lokalite volebného okrsku a volebnej miestnosti. Občania budú tiež informovaní o postupe pri úprave hlasovacieho lístka a o potrebe preukázať sa platným dokladom totožnosti pred hlasovaním.

Čo je zaujímavé, občania, ktorí žijú v oblastiach s právom na úradný styk v jazyku národnostnej menšiny, obdržia oznámenie v obidvoch jazykoch.

Zoznam kandidátov poskytuje jasný prehľad o jednotlivých politických subjektoch. Celkovo sa predstavuje 25 politických subjektov. Detaily o každom kandidátovi, vrátane jeho mena, priezviska, titulu, veku, zamestnania a miesta trvalého pobytu, sú súčasťou tohto zoznamu.

Pre tých, ktorí nebudú môcť v deň volieb hlasovať v mieste svojho trvalého pobytu, existuje možnosť požiadať obec o vydanie hlasovacieho preukazu. S týmto preukazom môže volič hlasovať v akejkoľvek volebnej miestnosti na území Slovenska. Žiadosť o hlasovací preukaz je však časovo obmedzená.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.