28.08.2023 SPRÁVY

Občania dostávajú oznámenia o voľbách: Kedy, kde a ako hlasovať.

Foto: Gipsy Television

Občania Slovenskej republiky by mali v nasledujúcich dňoch dostať oficiálne oznámenie od svojich miestnych úradov týkajúce sa blížiacich sa volieb do Národnej rady SR. Toto oznámenie ponúka všetky nevyhnutné informácie o nadchádzajúcom volebnom procese, vrátane zoznamu kandidátov.

Mestá a obce garantujú, že všetky oznámenia budú doručené do domácností najneskôr do utorka 5. septembra. Dôležité je poznamenať, že voľby sa uskutočnia v sobotu 30. septembra, a volebné miestnosti budú otvorené od 7:00 do 22:00 hodiny. Celkovo sa hlasovanie uskutoční na takmer 6 000 volebných miestach po celom Slovensku.

Samotné oznámenie poskytuje informácie o dátume a čase voľby, lokalite volebného okrsku a volebnej miestnosti. Občania budú tiež informovaní o postupe pri úprave hlasovacieho lístka a o potrebe preukázať sa platným dokladom totožnosti pred hlasovaním.

Čo je zaujímavé, občania, ktorí žijú v oblastiach s právom na úradný styk v jazyku národnostnej menšiny, obdržia oznámenie v obidvoch jazykoch.

Zoznam kandidátov poskytuje jasný prehľad o jednotlivých politických subjektoch. Celkovo sa predstavuje 25 politických subjektov. Detaily o každom kandidátovi, vrátane jeho mena, priezviska, titulu, veku, zamestnania a miesta trvalého pobytu, sú súčasťou tohto zoznamu.

Pre tých, ktorí nebudú môcť v deň volieb hlasovať v mieste svojho trvalého pobytu, existuje možnosť požiadať obec o vydanie hlasovacieho preukazu. S týmto preukazom môže volič hlasovať v akejkoľvek volebnej miestnosti na území Slovenska. Žiadosť o hlasovací preukaz je však časovo obmedzená.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Klavirista Miroslav Rác bude spolupracovať so slávnym režisérom Stevenom Spielbergom.

Uznávaný režisér, ktorý patrí k špičke svetovej kinematografie, vraj chystá nový film o holokauste. Hudbu doň má komponovať Róm z Levíc. S Miroslav Rácom sa rozprávala redaktorka Ivana Cibuľová.

Showbiz

Ricardo Kwiek zúri. Organizátor festivalu v Chomutove ho údajne oklamal.

Nemecký spevák, Ricardo Kwiek, má ťažké srdce na organizátora rómskeho festivalu, ktorý sa uskutočnil uplynulý piatok v Chomutove.