26.08.2022 SPRÁVY

Najväčší rómsky festival šokuje! Je späť a pozýva na exkluzívne koncerty hviezd.

Foto: Roma Production/ Rytmus

Najväčší a najznámejší rómsky festival, ktorý sa na Slovensku organizuje od roku 2008 je späť! Gypsy Fest šokuje a avizuje, že jeho 14. ročník sa uskutoční už na budúci týždeň v Bratislave.

Kým v minulosti organizátori propagovali festival aj s polročným predstihom, teraz šokujú. Festival má nový web a avizuje, že Gypsy Fest sa uskutoční už na budúci týždeň v piatok a sobotu v Bratislave. Veľkoleposť celému festivalu dodáva priestor, Roma Production ho bude opäť organizovať na Hlavnom námestí v Bratislave, teda v historickom centre. 

"Je to skvelé miesto s veľkým potenciálom, o čom sme sa presvedčili už v predchádzajúcich rokoch. Bolo úžasné tam vidieť aj 5-tisíc ľudí. Veríme, že priaznivci kvalitnej rómskej hudby prídu na Gypsy Fest," povedal pre Gipsy Television Jozef Šivák, šéf festivalu.

Mega hviezda Ricardo Kwiek sa po takmer 10 rokoch vracia na Slovensko!

Nemecká megastár sa po niekoľkých rokoch, čo u nás koncertovala, opäť vráti na Slovensko. Pôjde vraj o veľkolepý koncert, ktorý spevák pripravil exkluzívne pre obľúbený festival. "Ricardo je naša srdcovka. Profesionál, rešpektovaná osobnosť. Fanúšikov má takmer na všetkých kontinentoch. Jeho piatkový koncert bude výnimočný. Asi 20 rokoch bude hrať naživo s kapelou. Ricardo zaspieva svoje najväčšie hity, ale aj novinky. Určite to bude veľký zážitok, aj pre mňa samého, pretože spievať na podklad je iné, ako keď hrá živá kapela," vysvetlil Šivák.

Diváci sa v piatok môžu tešiť aj koncert košického divadla Romathan, čo je jediné rómske divadlo na Slovensku. Na Gypsy Fest prídu s programom To najlepšie od Romathanu. Umelci avizujú nadupanú show.

V sobotu je headlinerom Rytmus a najlepšia kapela v Československu



Patrik "Rytmus" Vrbovský sa už síce objavil na viacerých lokálnych, menších rómskych festivaloch. Vždy to ale bolo len jeho sólové vystúpenie. Na Gypsy Fest, ale príde vo veľkom štýle. V sprievode tých najlepších muzikantov. Ide o kapelu O poštaris band. Rytmus avizuje skvelú show, na ktorej nemôžeš chýbať. Diváci sa v sobotu sa môžu tešiť aj na koncert obľúbenej českej kapely Imperio, ktorá príde do Bratislavy s exkluzívnym programom Romano kheľiben. 

"Festival je bezplatný. V piatok a sobotu sa po koncertoch uskutoční after párty, teda rómska zábava v klube LOFT 05, ktorý je od miesta festivalu vzdialený asi 300 metrov. Kompletný program s časmi ľudia nájdu na webe gypsyfest.eu," dodal Šivák. 

Gypsy Fest finančne podporil Fond na podporu kultúry národnostných menšín, Bratislavský samosprávny kraj. Produktoví partneri Minit, Pepsi, Zlatý Bažant, Lunys. Mediálnym partnerom je televízia TA3 a Gipsy Television.

KOMPLETNÝ PROGRAM:

PIATOK, 02. september:

❌20.00 - 21.00 hod. Imperio (CZE) - Romano kheľiben

❌21.-22.00 hod. Exkluzívny koncert Ricarda Kwieka a live band

❌22.00-04.00 hod. Gipsy Nikol, After párty, klub LOFT 05, Ventúrska 5, Bratislava
   (cca 300 metrov od miesta koncertu)

SOBOTA, 03. september:

❌20.00 - 21.00 hod. To najlepšie od Romathanu

❌21.-22.00 hod. Exkluzívny koncert Rytmus a O poštaris band + Anita Soul + Igor Kmeťo ml.

❌22.00-04.00 hod. After párty, klub LOFT 05, Ventúrska 5, Bratislava
   (cca 300 metrov od miesta koncertu)



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.