MALACKY: Susedia z Družstevnej ulice sa sťažujú na Rómov

zdroj: zahorie.sme.sk

Malacky 16. februára 2011 (TASR) - Narušené susedské vzťahy, čierne stavby, drobné krádeže, pohyb na cudzích pozemkoch, nehygienické toalety, vypúšťanie psov na ulicu - to sú len niektoré z problémov, čo trápia susedov rómskych rodín, ktorým údajne obec Gajary v roku 2008 prispela na kúpu súkromného rodinného domu v Malackách.

V súčasnosti tam žijú tri rodiny s maloletými deťmi, dovedna 35 ľudí na ploche 45 m2. Po ostatnej návšteve Rómov na Družstevnej ulici primátor mesta Jozef Ondrejka skonštatoval, že títo ľudia na jednej strane svojím konaním prekračujú normy, no na druhej strane treba priznať fakt, že ich podmienky na život sú otrasné a kto sa do takéhoto prostredia narodí, len ťažko bez pomoci nájde cestu von.

V rozhovore s obyvateľmi domu apeloval na dodržiavanie pravidiel z ich strany a prisľúbil im pomoc pri hľadaní práce či možnosti riešenia ich bytovej otázky," uviedla dnes pre TASR Tatiana Búbelová z MsÚ v Malackách. Pomoc pri riešení problému prisľúbil aj minister vnútra Daniel Lipšic, ktorý sa s nespokojnými susedmi z Družstevnej ulice stretne v piatok 18. februára.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.