06.01.2024 SPRÁVY

HRADEC KRÁLOVÉ: Údajný vrah, ktorý pobodal Filipa (†14) je vo väzbe.

Foto: FB/ Filip B.

K vražde došlo vo štvrtok podvečer na okraji vlakovej stanice v Hradci Králové. Muž tam po hádke pobodal 14-ročného Filipa kuchynským nožom. Údajný vrah je už vo vyšetrovacej väzbe.

O 32-ročnom mužovi, ktorý je podozrivý z vraždy Filipa, hovoria miestni podľa portálu Blesk ako o psychicky narušenom feťákovi. Od ľudí mal zvyknúť žobrať a mal už aj problémy so zákonom. Filipa mal vo štvrtok na hlavnej stanici dobodať po hádke kuchynským nožom. 

"Varovali sme občanov, aby sa ho nepokúšali zadržať pretože môže byť pravdepodobne ozbrojený nožom. V priebehu hodiny sa nám ho podarilo zadržať v jeho bydlisku v Hradci Králové," uviedla polícia. 

Chlapec mal po útoku zomrieť okamžite. Medzi ľuďmi sa šepká, že predmetom hádky mala byť cigareta alebo marihuana. Oficiálny motív vraždy ale zatiaľ známi nie je. "Pojednávanie o väzobnom stíhaní sa uskutočnilo v priebehu dnešných dopoludňajších hodinách. Sudca návrh na vzatie do väzby akceptoval," uviedla v piatok polícia. 

Iba 14-ročný Filip mal o pár dní osláviť 15. narodeniny. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.