25.10.2018 SPRÁVY

ANGLICKO: Doma nám nadávate do hlúpych cigánov. Tu rasizmus nie je!

foto: tyzden.sk

Aká by bola budúcnosť mnohých rómskych detí ak by žili na Slovensku? V skutočnosti, nie pozitívna. Väčšina z nich by podľa expertov na túto problematiku, skončila v základných špeciálnych školách. 

Na britských ostrovoch rómsky problém neexistuje. Deti chodia do školy, ovládajú angličtinu, pokračujú v štúdiu na vyšších odborných školách.

Mnohí Rómovia dokonca skončili v Anglicku prestížne univerzity. Napríklad Diana Bambuchová zo Sečoviec ukončila univerzitu v Birminghame a je prokurátorkou. Rodičia týchto detí pracujú a štátu odvádzajú všetky potrebné platby.

Bolo by toto možné aj na Slovensku? Asi nie. V čom je preto problém? V ľuďoch, v systéme? Pozrite si reportáž, ktorú vo Veľkej Británii nakrútil Peter Pollák. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Klavirista Miroslav Rác bude spolupracovať so slávnym režisérom Stevenom Spielbergom.

Uznávaný režisér, ktorý patrí k špičke svetovej kinematografie, vraj chystá nový film o holokauste. Hudbu doň má komponovať Róm z Levíc. S Miroslav Rácom sa rozprávala redaktorka Ivana Cibuľová.

Showbiz

Ricardo Kwiek zúri. Organizátor festivalu v Chomutove ho údajne oklamal.

Nemecký spevák, Ricardo Kwiek, má ťažké srdce na organizátora rómskeho festivalu, ktorý sa uskutočnil uplynulý piatok v Chomutove.