23.09.2022 SPRÁVY

Ahoj, Romale! má nový vizuál aj hostí.

Foto: Gipsy Television

Autorská relácia Gipsy Television, Ahoj Romale!, ktorú vysiela RTVS na Dvojke má nový vizuál. Novinkou sú aj hostia.

Relácia pre mladých a o mladých Rómoch, to je talkshow, ktorú moderuje ostrieľaná tvár Gipsy Television, Róbert Hamburgbadžo. Jeho relácia sa po letnej pauze vracia na televízne obrazovky s novým vizuálom.

"Relácia Ahoj, Romale dostala novú, modernú tvár. Vyrábame ju s najmodernejšou technológiou, ktorá na trhu momentálne je. Keďže sme pristúpili k tejto významnej zmene, ktorú verím, diváci ocenia, oslovili sme do nášho programu aj nové tváre," povedal pre Gipsy Television autor projektu a producent Jozef Šivák.

V relácia stavia na diskutujúcich, ktorí sú tvárami programu, teda o rôznych témach sa s moderátorom rozprávajú stále tí istí ľudia. Diváci preto už v pondelok ráno o ôsmej hodine uvidia v Ahoj, Romale! Natáliu Ščukovú zo Spišského Štiavnika, Timeu Plachetkovú zo Švedlára, Ingrid Bangovú z Cinobane a Františka Duždu z obce Ostrovany.

"Po nakrúcaní z nich mám veľmi dobrý pocit. Sú vzdelaní, pracujú, majú názor a to sa mi páči. Ahoj, Romale! nie je o intelektuálnych debatách, ale o tom, aby verejnosť počula bežný, racionálny hlas mladých Rómov. Ten doteraz nebol nikde počuť. Som preto vďačný RTVS, že im aj nám dáva priestor rúcať stereotypy," povedal moderátor Róbert Hamburgbadžo.

Práve stereotypom sa bude venovať v premiérovom vydaní relácie. Diváci sa môžu okrem zaujímavých názorov tešiť aj na inšpiratívny príbeh zdravotnej sestry Ivany Cibuľovej, ktorá sa uplatnila v Rakúsku. Na právnika rómskeho pôvodu Vladimíra Horvátha či na odborný názor kultúrneho antropológa Alexandra Mušinku. Reláciu si môžete v pondelok na Dvojke/ RTVS o 08.05 hodine. Následne v archívne na našom webe.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.