12.02.2020 SHOWBIZ

V Prahe si uctia Karla Gotta (†80) veľkolepým koncertom.

Foto: Internet

Koncert nazvaný Pocta Karlovi Gottovi sa uskutoční 15. decembra v pražskej O2 Aréne. Informácia bola zverejnená na oficiálnych internetových stránkach Karla Gotta.

Na spomienkovej akcii zaznejú najznámejšie piesne tohto najúspešnejšieho českého a československého speváka v sprievode Bandu Pavla Větrovca. Vstupenky sa začnú predávať 15. februára.

"Manžel si ešte za svojho života uvedomoval, že koncert na jeho pamiatku by pre jeho priaznivcov mal byť usporiadaný. Chcel, aby organizátorom koncertu bola agentúra Karel Gott Agency, a oznámil svojmu najbližšiemu tímu aj veľmi konkrétnu predstavu podoby koncertu. Budeme sa snažiť jeho želanie naplniť," oznámila Ivana Gottová.

Na koncerte vystúpia najväčšie hviezdy českej a slovenskej hudobnej scény. Ich mená organizátori oznámia neskôr. V rámci koncertu bude odovzdaný šek, ktorý prevezme popredný český onkológ Marek Trněný. Financie budú použité na podporu výskumu v oblasti lymfómu a leukémie vykonávaného na I. internej klinike 1. lekárskej fakulty Univerzity Karlovej a Všeobecnej fakultnej nemocnice v Prahe na Karlovom námestí.

Karel Gott zomrel vlani 1. októbra vo veku 80 rokov. Podľahol dlhotrvajúcim vážnym zdravotným problémom. Jeho hrob sa nachádza na cintoríne na pražských Malvazinkách.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.