05.01.2024 SHOWBIZ

Pred 12 rokmi zomrel talentovaný Peter Konček alias Black P.

Foto: Nový čas/ J. Konček/ Gipsy Television

V sobotu, na Troch Kráľov, to bude presne 12 rokov. Rádia ráno priniesli aktuálnu správu o hrôzostrašnej dopravnej nehode medzi Nitrou a Novými Zámkami. Zomrel pri nej spevák Peter Konček a jeho kamarát Mário. Slovensko zasiahol smútok. 

Peter Konček bol prvou rómskou hviezdou televíznej reality show na Slovensku. Bol účastníkom prvej série speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar. Spevák zaujal svojim vzhľadom aj štýlom obliekania, no najmä svojim talentom. V súťaži sa dostal do finálovej desiatky.

Konček zo súťaže vypadol vo štvrtom finálovom kole. Porotca Paľo Habera pri odchode Končeka z pódia konštatoval: "Bol aj výborný parťák pre ostatných a hlavne bol úplne iný ako všetci, aj spieval inak, aj vyzeral inak."

Peter Konček vydal jeden album s názvom Black P. - My Soul a nakrútil jeden videoklip k piesni s názvom I Love You More. Zaujímavý bol aj pre médiá. Tvoril pár s dcérou operného speváka Petra Dvorského.

Pre Petra bol 6. január osudný. Jeho život vyhasol krátko pred 2:45 na Nitrianskej ceste asi päť kilometrov pred Novými Zámkami, teda mesta, kde žil. Konček mal 26 rokov. Polícia uviedla, že šoféroval BMW. Predchádzal dodávku a pri zaraďovaní sa do svojho jazdného pruhu pravdepodobne nezvládol riadenie. Dostal šmyk, zišiel z cesty a narazil do stromu. Pri náraze spevákovo telo vyletelo z auta. Druhá osoba, kamarát Mário, zostala vo vozidle zakliesnená. Po náraze do stromu začalo auto horieť.

Sú už spolu v nebi!

Vlani, v auguste zomrel Petrov (†26) otec Ján Konček (†66). Ten po synovej smrti, na jeho počesť, organizoval spomienkové koncerty. Na speváka spomínali hviezdy ako Monika Bagárová, Igor Kmeťo mladší, už rozpadnuté duo Gitanas či televízny redaktor Jozef Šivák, ktorý s Končekom bol v SuperStar.  

"Ďakujem ti za všetku tvoju lásku, ktorú si nám s bratom odmalička s mamou dával, za každý jeden krok, ktorým si má sprevádzal, za všetky tie objatia ktoré mi budú nadovšetko chýbať, ďakujem za všetky tie povzbudivé slová, ktoré si mi vždy hovorieval, aby som sa nikdy nevzdával. Za všetky tie krásne časy, čo sme spolu prežili, za všetku tvoju dobrotu a za to, akého si zo mňa vychoval muža! Do smrti zostaneš v našich srdciach, otec môj najdrahší. Bol si mi vzorom a príkladom vo všetkých smeroch, a ďakujem, že som mohol byť po tvojom boku. Pre mňa si bol ten najlepší a najdokonalejší otec na svete! Budeš nám veľmi chýbať! Odpočívaj v pokoji! Tvoj milujúci syn," zverejnil zdrvený Končekov syn Robi na sociálnej sieti.

Pozrite si jediný videoklip Petra Končeka.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.