Bratislava/ Přerov, 17.07.2015 SHOWBIZ

GYPSY FEST: Česko posiela na najväčší rómsky festival kapelu Imperio!

Organizátori svetového rómskeho festivalu už každoročne pripravujú pre návštevníkov zaujímavý hudobný program. O nádielku kvalitnej a živelnej hudby sa tento rok postará aj kapela Imperio, ktorá na festivale bude zastupovať Českú republiku.

Členovia formácie Imperio sa venujú hudbe prakticky od svojich detských čias. Väčšina z nich je dokonca v príbuzenskom vzťahu čo v kapele vytvára symbiózu. Tá sa prejavuje v dokonalom prevedení rôznych hudobných štýlov, ktoré roztancujú nejedného poslucháča či diváka.

Hudobníci hrajú prevažne svoje autorské piesne. Až 90 percent z ich repertoáru tvorí ich vlastná produkcia. Zvyšných desať percent sú ľudové skladby, ktorých aranžmány upravili.

Zaujímavá je aj paleta hudobných štýlov, ktoré hrajú. „Hráme etno, latino, punky, world music, rómske ľudové piesne. Ľudia milujú tieto žánre. Pre nás je dôležité, aby sa ľudia na našu hudbu zabavili. To bude našim cieľom aj na Gypsy Feste. Veľmi sa tešíme na slovenské publikum," povedal pre Gipsy Television kapelník Milan Klempár.



Imperio pôsobí na hudobnej scéne už takmer 12 rokov. Za viac ako dekádu kapela odohrala nespočetné množstvo koncertov. Ich debutový album s názvom „Čercheň“ zožal v Česku veľký úspech. Videoklip dokonca vysielala aj hudobná televízia Óčko.

Imperio už raz vystupoval na Gypsy Feste a to v roku 2013. Kapela sa tak vracia na najväčší rómsky festival po dvoročnej prestávke. Vidieť ich môžete 29. júla v rámci Defilé a na záverečnom galaprograme, ktorý sa uskutoční 31. júla o 20.00 hodine na Hlavnom námestí v Bratislave.

Viac o programe Gypsy Festu TU

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.