28.11.2023 SHOWBIZ

Barbora Botošová vydala nový album Roshambo. Boli sme na jeho krste.

Foto: Gipsy Television

Barbora Botošová je známa husľová virtuózka. Pochváliť sa môže novým albumom. Nazvala ho Roshambo. Krstila ho v bratislavskom klube šampanským z Francúzska. 

Husľová virtuózka nazvala nový album Roshambo. Nachádza sa na ňom deväť autorských skladieb. Podľa slov primášky úplne iný ako ten predchádzajúci. "Album je určený pre všetkých ľudí, ktorí milujú spájanie hudobných žánrov, world music, etnojazz, ale aj pre tých, ktorí milujú pop pretože niektoré skladby sú popové," povedala pre Gipsy Television vnúčka slávneho huslitu. 

Barbora Botošová nespieva. Na spoluprácu si preto pozvala overené aj pre široku verejnosť menej známe tváre. Napríklad Tomáš Botlóa, Moniku Bagárovú, Igora Kmeťa mladšieho, Michaelu Bobekovú, Ricca Šarköziho, Agátu Šemaško a Viktóriu Barošovú. "Všetky skladby sú po rómsky a veľa textov sú moje autorské, takže takto sa snažim prispieť k rómskej kultúre, k jej rozvoju," povedala Botošová. 

Na albume pracovala Barbora Botošová vyše poldruha roka. S produkciou jej pomáhal brat, uznávaný hudobník Eugen Botoš. Obaja sa zhodli, že skomponovať takýto album bolo pre nich náročné. Huslistka ho krstila v Bratislave. Krstnou mamou bola jej dlhoročná kamarátka, akademická maliarka Katarína Vavrová. Krstilo sa šampanským z Francúzska. "Doniesol mi ho priateľ, on je Francúz," dodala charizmatická virtuózka.  



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.