05.11.2017 SPRÁVY

VOĽBY17: Marián Kotleba prehral! Na stoličku predsedu BBSK si sadne Ján Lunter.

foto TASR

Zvíťazili sme, vyhlásil v nedeľu krátko pred 01.00 h pred médiami kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter, ktorý bol najsilnejším vyzývateľom úradujúceho šéfa kraja Mariana Kotlebu.

Reštauračno-kaviarenským zariadením v centre Banskej Bystrice, kde čakal na rozhodujúce výsledky volieb, sa ozývalo skandovanie "Lunter, Lunter" a "nový župan". Na pódiu spolu s ním stáli kandidáti na poslancov krajského parlamentu, jeho podporovatelia, sympatizanti i synovia.

Lunter všetkým poďakoval za podporu a rovnako kandidátom na šéfa kraja Stanislavovi Mičevovi a Martinovi Klusovi, ktorí sa pred voľbami vzdali svojej kandidatúry v jeho prospech. Podľa neho Slovensku ukázali, že sa dá dohodnúť a veci sa dajú meniť.

Lunterova reakcia prišla v čase, keď už boli spočítané takmer dve tretiny volebných okrskov, v ktorých sa mu podľa údajov Štatistického úradu SR podarilo získať cez 45,6 percenta hlasov.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Navštívili sme Igora Kmeťa mladšieho.

Igor Kmeťo mladší urobil vo svojom živote zásadnú zmenu. Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Čo je dôvodom sa dozviete v reportáži.