VOĽBY: V Jarovniciach bude starostom kandidát SRK Florián Giňa

foto gypsyspirit.eu

Jarovnice 28. novembra 2010 (TASR) - Kandidát Strany rómskej koalície (SRK) Florián Giňa sa podľa predbežných neoficiálnych výsledkov komunálnych volieb Štatistického úradu SR stal novým starostom obce Jarovnice v Sabinovskom okrese.

Predsedníčka miestnej volebnej komisie Janka Marcinčinová pre TASR uviedla, že Giňa získal 914 voličských hlasov. Doterajšiemu starostovi Mariánovi Kyjovskému (nezávislý) vyjadrilo podporu 484 voličov. Na treťom mieste skončil s 226 hlasmi Ľubomír Trišč (KDH). Marcinčinová uviedla, že volebná účasť v obci dosiahla 66,79 percent.


V Jarovniciach žije viac ako 5400 obyvateľov, pričom vyše 4000 býva v rómskej osade. V zoznamoch pre komunálne voľby bolo zapísaných 2648 oprávnených voličov.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Navštívili sme Igora Kmeťa mladšieho.

Igor Kmeťo mladší urobil vo svojom živote zásadnú zmenu. Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Čo je dôvodom sa dozviete v reportáži.