13.03.2020 SPRÁVY

Ministerstvo vnútra posiela SMS správy, aby ľudia dodržiavali 14-dňovú karanténu. 

Ministerstvo vnútra posiela občanom SR SMS správy, v ktorých ich upozorňuje na povinnú karanténu v prípade, že prišli zo zahraničia.

SMS správa znie nasledovne. "Upozornenie!!! Koronavírus: Ak ste prišli zo zahraničia, dodržujte povinnú 14-dňovú karanténu! Za nedodržanie je sankcia 1659 eur." V piatok ráno na Slovensku vstúpili do platnosti ďalšie opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. Pre osobnú dopravu sú zatvorené všetky tri medzinárodné letiská, zastavená je aj medzinárodná vlaková i autobusová doprava. Dopravné obmedzenia sa netýkajú dovozu a zásobovania.

Školy a školské zariadenia budú od piatka (13. 3.) minimálne na 14 dní uzatvorené a maturitné skúšky sa pre zatvorenie všetkých škôl posunú. V rámci opatrení budú zatvorené aj bary, zábavné podniky, lyžiarske strediská, wellness centrá, kúpele, akvaparky, fitnes centrá, detské kútiky a ďalšie voľnočasové zariadenia. Mimo prevádzky zostávajú aj sociálne a kultúrne zariadenia.

Hotely a reštaurácie budú otvorené. Naďalej platí zákaz návštevy nemocníc, organizovania hromadných podujatí športovej, kultúrnej, spoločenskej či inej povahy. Opatrenia prijal vo štvrtok (12. 3.) ústredný krízový štáb.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Navštívili sme Igora Kmeťa mladšieho.

Igor Kmeťo mladší urobil vo svojom živote zásadnú zmenu. Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Čo je dôvodom sa dozviete v reportáži.