Bratislava, 4.3.2014 SPRÁVY

VIEME PRVÍ: V Bratislave rokujú rómski poslanci z 5-tich krajín EÚ

foto Gipsy Television

Rómski poslanci z Macedónska, Srbska, Chorvátska, Maďarska a Slovenska sa stretli v Bratislave. My vieme prečo!

Rómski poslanci z 5-tich európskych krajín rokujú v Bratislave o tom, ako vyvinú "nátlak" na európske inštitúcie, aby správne rozdeľovali peniaze na riešenie rómskej problematiky. Zákonodárcovia chcú jednak urobiť poriadok aj v rozdeľovaní finančných prostriedkov vo svojich krajinách. 


Aby poslanci boli jednotní, založili ešte vlani Rómsku interparlamentnú organizáciu (RIPO). Jej prvé stretnutie bolo v macedónskom Skopje. Organizáciu založilo 5 poslancov, Peter Pollák (OĽaNO) - Slovensko, Srdjan Šajn (SNS) - Srbsko, Samka Ibrahimovski (PCER) - Macedónsko, Veljko Kajtazi (LD) - Chorvátsko, László Berényi (Fidesz) - Maďarsko,  neskôr sa ku svojim kolegom pridal aj rumunský poslanec Damian Draghici. Na čele RIPO stojí Srdjan Šajn. 



Preskočiť reklamu
Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Navštívili sme Igora Kmeťa mladšieho.

Igor Kmeťo mladší urobil vo svojom živote zásadnú zmenu. Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Čo je dôvodom sa dozviete v reportáži.