Bratislava/ Praha, 19.01.2015 SHOWBIZ

Gitana a Bendig odkazujú týraným ženám, že sú nádherné

foto Gitana JB

Podľa Aliancie žien, každá 4,5 Slovenka zažila raz za svoj život domáce násilie. Práve tejto skupine žien je venovaný duet dvoch spevákov s veľkými hlasmi. 

Lajtmotívom piesne "Nádherná" je upozorniť na domáce násilie, ktoré je páchané na ženách. Podľa tvorcov nového music videa má emotívny príbeh týranej ženy a despotického mažela odzrkadľovať bežné situácie v česloslovenských domácnostiach.

"Poznám veľa žien, ktoré sa stretli s domácim náslím. Znášali to ťažko. Nevedeli si stým poradiť, nevedeli koho požiadať o pomoc. Mysleli si, že chyba je v nich," povedala Gitana. 

"Videoklip nie je manuálom, ako by týrané ženy mali postupovať, ale piesňou sme chceli vyjadriť to, že každá žena má právo na nový život bez násilia," dodala Gitana.

Pieseň "Nádherná" produkoval v roku 2014 Creative Music House. Text napísala Alexandra Okálová, ktorá stojí aj za hitom "Príbeh" od Tiny a Rytmusa. Jankovi Bendigovi sa ale skladba až natoľko zapáčila, že požiadal Gitanu o spoluprácu a tak vznikol československý duet.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Rómovia nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Aká je realita?

Nechcú pracovať, poberajú rôzne sociálne dávky, či dostávajú byty zadarmo. Toto si vraj majorita myslí o Rómoch. Tvrdia to odborníci aj osobnosti, ktorých sme sa pýtali na ich skúsenosti. 

Showbiz

Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Navštívili sme Igora Kmeťa mladšieho.

Igor Kmeťo mladší urobil vo svojom živote zásadnú zmenu. Zbalil si kufre a odišiel bývať do Španielska. Čo je dôvodom sa dozviete v reportáži.