Bratislava, 28.01.2016 Správy

EXKLUZÍVNE: Rómsky krasokorčuliar „Som hrdý na to, že som Róm, Rus a Talian“

foto IR

Rómsky krasokorčuliar Ivan Righini, ktorý v týchto dňoch bojuje v Bratislave o titul európskeho šampióna poskytol Gipsy Television exkluzívny rozhovor. S 24 ročnou hviezdou sa rozprávala Monika Komorová.

Ivan Righini je asi jediným rómskym krasokorčuliarom na svete. V týchto dňoch bojuje o zlatú medailu na európskom šampionáte v Bratislave.

“Minulý rok som debutoval na európskom šampionáte. Skončil som vtedy na 8. mieste. Každý rok, ale môžem byť na vyšších priečkach a dnes uvidíme čo bude ďalej. Nechcem myslieť na konkrétne umiestnenie, aby som potom nebol z toho sklamaný," povedal Righini v rozhovore pre Gipsy Television. 

Ivan Righini reprezentuje Taliansko. Preto si zmenil priezvisko po mame. V minulosti, keď bol reprezentantom Ruska ho fanúšikovia poznali pod menom Ivan Bariev. Práve v Moskve žije jeho rodina.

"Moja rodina žije v Moskve a ja teraz žijem v Nemecku v meste Obersdorf. Tu v Bratislave som sám s trénerom. Moja rodina ostala v Moskve. Ja mám veľkú rodinu, naozaj veľmi veľkú rodinu. Bratranci a sesternice sa na mňa pozerajú v televízii a aspoň takto na diaľku ma podporujú," dodal charizmatický krasokorčuliar.

Ivanovi sa na európskom šampionáte darí. V krátkom programe včera skončil na 6. mieste.

Pozrite si reportáž Moniky Komorovej

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Ako požiadať o ošetrovné pri chorobe dieťaťa alebo zatvorení školy?

So začiatkom školského roka prichádza aj obdobie zvýšených respiračných chorôb, medzi ktoré patrí aj COVID-19. Pre rodičov to znamená zvýšenú ostražitosť, ale aj možnosť čeliť situáciám, keď je potrebné zostať doma s chorým dieťaťom.

Showbiz

Miloš Juriga: Robí videá pre Rómov úplne zadarmo!

Miloš Juriga, ktorý začínal ako údržbár a kurič, sa dnes radí medzi najsledovanejších youtuberov v Česku a na Slovensku. Na svojom kanáli má 456 000 followerov a vytvoril približne 1700 videoklipov pre rómskych umelcov. Napriek tomu, že sám nie je Róm, stal sa významnou postavou v produkcii videí pre rómsku komunitu.