Bratislava, 21.04.2014 SHOWBIZ

TO TU EŠTE NEBOLO: Rómovia valcujú spevácku show

foto internet

To tu ešte nebolo! V žiadnej speváckej show doteraz nezažiarilo toľko Rómov ako v X Faktore.

Tvorcovia speváckej show X Factor si zrejme povedali, že neobmedzia počet Rómov, ktorí by sa zúčastnili užšieho výberu, ako to bolo zvykom v predchádzajúcich speváckych súťažiach na Slovensku či v Česku. O priazeň divákov tak bude zrejme bojovať viac našich spevákov.

V X Factore sa darí speváčke Brigite Szelidovej z Bratislavy, ktorá nie je na hudobnej scéne nováčikom. Pochváliť sa môže spoluprácou s Petrom Nagyom či Fredym Ayisim. Zaspievala si dokonca aj na Bratislavskej lýre v roku 1997. Súťaž napokon vyhrala Katarína Hasprová, ktorá Slovensko následne reprezentovala na Eurovízii. 





Ďalšou favorizovanou Rómkou v X Factore je Dáša "Mamba" Šarközyová. Diváci si ju môžu pamätať zo speváckej súťaže, ktorú vysielala televízia Markíza. V nej však sympatická speváčka neuspela. Následne začala hrať na Novej scéne. Mamba sa tiež snažila dostať na Eurovíziu v roku 2009. Jej spevácky prejava sa však výrazne zmenil k lepšiemu a dnes je podľa mediálnych výstupov hviezdou speváckej súťaže.





V X Faktore sa darí aj spevákovi Riccovi, ktorý prišiel do súťaže s Claudiou ako duo. Ani v tomto prípade nejde o neznámych spevákov. 




Luara Vizváriová je ďalšou Rómkou, ktorej sa darí v speváckej show. Laura sa už dlhšiu dobu snaží preraziť v hudbe. Len nedávno si zaspievala s Monikou Bagárovou na odovzdávaní cien Krištáľové krídlo, ktoré vysielala v priamom prenose verejnoprávna televízia.



Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.