Bratislava, 21.04.2014 SHOWBIZ

TO TU EŠTE NEBOLO: Rómovia valcujú spevácku show

foto internet

To tu ešte nebolo! V žiadnej speváckej show doteraz nezažiarilo toľko Rómov ako v X Faktore.

Tvorcovia speváckej show X Factor si zrejme povedali, že neobmedzia počet Rómov, ktorí by sa zúčastnili užšieho výberu, ako to bolo zvykom v predchádzajúcich speváckych súťažiach na Slovensku či v Česku. O priazeň divákov tak bude zrejme bojovať viac našich spevákov.

V X Factore sa darí speváčke Brigite Szelidovej z Bratislavy, ktorá nie je na hudobnej scéne nováčikom. Pochváliť sa môže spoluprácou s Petrom Nagyom či Fredym Ayisim. Zaspievala si dokonca aj na Bratislavskej lýre v roku 1997. Súťaž napokon vyhrala Katarína Hasprová, ktorá Slovensko následne reprezentovala na Eurovízii. 





Ďalšou favorizovanou Rómkou v X Factore je Dáša "Mamba" Šarközyová. Diváci si ju môžu pamätať zo speváckej súťaže, ktorú vysielala televízia Markíza. V nej však sympatická speváčka neuspela. Následne začala hrať na Novej scéne. Mamba sa tiež snažila dostať na Eurovíziu v roku 2009. Jej spevácky prejava sa však výrazne zmenil k lepšiemu a dnes je podľa mediálnych výstupov hviezdou speváckej súťaže.





V X Faktore sa darí aj spevákovi Riccovi, ktorý prišiel do súťaže s Claudiou ako duo. Ani v tomto prípade nejde o neznámych spevákov. 




Luara Vizváriová je ďalšou Rómkou, ktorej sa darí v speváckej show. Laura sa už dlhšiu dobu snaží preraziť v hudbe. Len nedávno si zaspievala s Monikou Bagárovou na odovzdávaní cien Krištáľové krídlo, ktoré vysielala v priamom prenose verejnoprávna televízia.



Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Mária Pavlijová: Prvá rómska baletka, ktorá si splnila svoj tanečný sen.

Balet je pre mnohých ľudí symbolom elegancie, krásy a náročného umenia. No pre Máriu Pavlijovú je balet viac než len tanec – je to spôsob života, ktorý jej otvoril dvere na medzinárodnú scénu. Mária je zrejme prvou rómskou baletkou na Slovensku, a hoci jej cesta nebola vždy jednoduchá, vďaka svojmu talentu a vytrvalosti dosiahla uznanie nielen doma, ale aj v zahraničí.

Showbiz

Minúta pravdy s Tomášom Botlóm: Toto ešte nikto neurobil.

V našej rubrike Minúta pravdy sme vyspovedali speváka Tomáša Botlóa, ktorý mal za úlohu v priebehu jednej minúty odpovedať na rôzne otázky. Ako sa mu darilo?