01.12.2022 Zaujímavosti

VIDEO: Premiér Heger kričal: Lačho chaben! P. Pollák vydal kuchársku knihu.

Foto: Gipsy Television

Krst výnimočnej knihy receptov! Europoslanec Peter Pollák predstavil kuchársku knihu Čaro rómskej kuchyne, v ktorej zhromaždil 52 receptov z celej Európy.

Prvý rómsky brunch na Slovensku si do reštaurácie Parlamentka prišli užiť slovenský premiér Eduard Heger, podpredseda NR SR Peter Pčolinský, minister financií Igor Matovič, speváčky Gitana, Teri a Brigita Čikoš, ale aj Braňo Deák, Oliver Andrásy a ďalšie osobnosti. Knihu pokrstili všetci hostia zvolaním lačho chaben. V preklade je to - dobrú chuť!

„Pri jedle stačia vôňa a chuť, ktoré často búrajú aj väčšie kultúrne bariéry, ako sú tie medzi Rómami a nerómskym obyvateľstvom. Knihou by som chcel búrať rozdeľujúce stereotypy a predsudky v spoločnosti. Nerómom predstaviť pestrosť našej kuchyne a Rómom zvýšiť hrdosť na svoju kultúru. Dúfam, že kniha bude impulzom pre ďalších šikovných rómskych kuchárov a kuchárok aby ma nasledovali. Rómska kultúra nemá len čarovnú hudbu, kroje, tanec ale aj kuchyňu,“ povedal Peter Pollák.

Premiér Heger kričal: Lačho chaben! Pozrite si video.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.