06.05.2020 Zaujímavosti

Polícia na diaľnici v USA zastavila 5-ročného chlapca, ktorý šoféroval auto.

Polícia v americkom štáte Utah zastavila na diaľnici auto, ktoré šoféroval iba päťročný chlapec.

Maloletý vodič chcel autom svojich rodičov odísť až do Kalifornie, keďže jeho mama mu odmietla kúpiť športové auto Lamborghini, uviedla na twitteri v utorok diaľničná hliadka z Utahu.

Podľa polície prešiel chlapec približne tri až päť kilometrov. "Rozhodol sa, že si zoberie auto, odíde do Kalifornie a kúpi si ho sám. V peňaženke mal však len tri doláre," citovala políciu agentúra DPA. Najlacnejšie Lamborghini pritom stojí približne 200.000 dolárov, čo je v prepočte 185 239 eur.

Auto zastavil policajt Rick Morgan, ktorý videl, ako sa auto snaží udržať v jazdnom pruhu. Policajný záznam ukázal, že auto náhodne menilo jazdné pruhy a zastavilo až po zvuku sirény. Chlapec následne povedal policajtovi, že mieri k svojej sestre do Kalifornie.

Morgan pre miestnu stanicu KSL dodal, že chlapec sedel na okraji sedadla, aby vôbec dočiahol na pedále.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.