Detva, 19.9.2013 Zaujímavosti

DETVA: Mesto na talentovaných rómskych tanečníkov z geta údajne kašle!

foto Gipsy Television

Odborníci tvrdia, že rómska mládež nevyužíva svoj voľný čas plnohodnotne a preto pácha kriminalitu. My však máme dôkaz o tom, že nie všetci Rómovia patria do tejto šatistiky. Paradoxom však je, že skupina mladých tanečníkov by v Detve mohla ísť príkladom svojim rovestníkom, no mesto o nich ani nezakopne. Nakrúcal reportér Gipsy Television, Braňo Oláh.

Hip-hopová tanečná skupina The Fanaticx Crew pochádza z typického rómskeho geta. V Detve trénujú na zbúranisku, lebo inú šancu nemajú. V tomto prostredí je veľmi ťažké rozvíjať svoj talent. Napriek tomu sú aktívni a vedia, ktorá cesta je správna.

 

„Sú určití ľudia, ktorí nám chcú pomôcť a dávajú nám priestory, kde sa snažíme trénovať. Ale takto normálne je to zlé. Druhí tanečníci, ktorých poznáme a sú fakt dobrí, tak nám vraveli, že je to takto zlé, ale nemáme to zahodiť lebo je tam talent. Preto skúšame a ideme stále do toho lebo nás to baví. Vieme, že keby sme netancovali alebo nerobili normálne veci, tak dopadneme, ako sú tu ľudia. Sú tu feťáci, pijú," povedal pre Gipsy Television Vladimír Bartoš, líder tanečnej skupiny.

  

Aj keď vedenie detvianskej radnice mladých Rómov nepodporuje, skupina už stihla zaujať na domácich a medzinárodných tanečných súťažiach. Viac sa dozviete v Hiri.

 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.