03.04.2019 Zaujímavosti

Buckinghamský palác v lete otvorí výstavu, ktorá je venovaná kráľovnej Viktórii.

foto: AP/Frank Augstein

Tento rok si pripomíname 200. výročie narodenia kráľovnej Viktórie. Pri tejto príležitosti Buckinghamský palác otvorí špeciálnu výstavu, ktorá bude venovaná významnej panovníčke.
Návštevníci výstavy sa dozvedia, ako vyzeral život kráľovnej Viktórii cez predmety a šatstvo, ktorej jej patrili. Medzi najvýznamnejšie predmety, ktoré sa zachovali je jej portrét, ktorý namaľoval Thomas Sully. Taktiež aj ozdobná brošňa, ktorá je posiata drahými kameňmi.

Unikátne sú aj šaty kráľovnej Viktórii, ktoré Buckinghamský palác taktiež vystaví verejnosti. Zbierku predmetov nevyčísliteľnej hodnoty si budete môcť pozrieť v Londýne od 20. júla do 29. septembra 2019.

Viktória bola v rokoch 1837 – 1901 kráľovná Spojeného kráľovstva. Počas jej 64-ročnej vlády, nazvanej viktoriánskou epochou, Británia vybudovala obrovské impérium, využila zdroje priemyselnej revolúcie a stala sa jednou z najrozvinutejších industrializovaných krajín na svete.





Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.