24.08.2021 SPRÁVY

Zuzana Kumanová končí vo vláde! Remišová žiada jej odchod.

Reprofoto Gipsy Television

Zuzana Kumanová zo strany Za ľudí končí vo funkcii štátnej tajomníčky Ministerstva kultúry SR. Vláda má na stredajšom rokovaní rozhodovať o jej odvolaní z funkcie.

Zuzana Kumanová je doteraz jedinou Rómkou v histórii samostatného Slovenska, ktorá bola súčasťou vlády. Po takmer roku ale vo funkcii končí. Čo je dôvodom jej náhleho odchodu nie je známe. Podľa našich informácii to nevie ani samotná politička. Jej stranícka šéfka, Veronika Remišová, má na stredajšie rokovanie vlády predložiť návrh na jej odvolanie z funkcie. Gipsy Television to potvrdila Kumanová.

V strane Za ľudí to dlhodobo vrie. Medzi členmi prevláda nespokojnosť s vedením Veroniky Remišovej. Časť poslancov ju chce nahradiť ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou. 

Remišová už odvolala z funkcie generálneho manažéra strany a bývalého poradcu a hovorcu Andreja Kisku – Romana Krpelana. Ten sa o odvolaní dozvedel len cez SMS správu. 

Zuzana Kumanová sa verejne k straníckemu sporu nevyjadrovala. Na ministerstve kultúry ju má nahradiť poslankyňa Viera Leščáková - Remišovej spojenkyňa v straníckom spore. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.