Žilina, 27.10.2016 SPRÁVY

Žilinskí Rómovia z vyhorenej bytovky pôjdu do unimobuniek.

Mestskí poslanci dnes rozhodli o tom, že 120 ľudí z vyhorenej bytovky premiestnia do unimobuniek. Žilinu to bude stáť asi 150 tisíc eur. Čo bude s poškodenou bytovkou je zatiaľ neisté.

"Zastupiteľstvo schválilo primátorovi možnosť urobiť potrebnú rozpočtovú zmenu na riešenie situácie s obyvateľmi, aby tak mohla byť čím skôr uvoľnená telocvičňa pre potreby školy. O ďalšom konkrétnom postupe sa rozhodne v najbližších dňoch," povedal pre Gipsy Televison hovorca mesta, Pavol Čorba.

Mimoriadne mestské zastupiteľstvo rozhodovalo dnes o ďalšom vývoji situácie obyvateľov za spoluúčasti zástupcov z Úradu splnomocnenca vlády pre rómske komunity Petra Jendrála, Stanislava Vospálka a Ladislava Chynoradského. Tí presadzovali rekonštrukciu bytového domu. Podľa prepočtov radnice by to stálo minimálne 300 tisíc eur.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.