18.03.2020 SPRÁVY

WHO zverejnilo celosvetové čísla! Koronavírus má viac ako 200 000 ľudí.

Počet prípadov nákazy novým druhom koronavírusu prekročil v stredu 214.000. Vírusu podľahlo vyše 8700 ľudí, vyliečilo sa z neho viac ako 83.000 nakazených. Vyplýva to z údajov Svetovej zdravotníckej organizácie a štatistiky americkej Univerzity Johna Hopkinsa v Baltimore.

"WHO dostala správy o viac ako 200.000 prípadoch, zomrelo 8000 ľudí," informoval šéf Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Mnohé krajiny čelia eskalácii epidémie a cítia sa byť preťažené. Počujeme vás," citovala ho agentúra TASS.

Tedros zdôraznil, že "WHO naďalej odporúča, aby všetky prípady, ktoré lekári zachytia v ranom štádiu, boli izolované v nemocniciach, pokiaľ je to možné". Ak to možné nie je, štáty by mali využiť verejné budovy, kde umiestnia nakazených pacientov a budú im môcť venovať pozornosť.

V prípade, že sú nemocnice preplnené, pacienti by sa mali liečiť doma. WHO verí, že pri boji s vírusom by krajiny mali prijať "komplexný prístup". Tedros vyhlásil, že pri výrobe vakcíny WHO a jej partneri zriadili výskumné pracoviská vo viacerých štátoch. "Je to veľký medzinárodný výskum," povedal. Účasť na ňom potvrdili viaceré krajiny vrátane Argentíny, Iránu, Kanady, Francúzska a Švajčiarska.

Koronavírus po prvýkrát oficiálne zaznamenali v čínskom meste Wu-chan koncom decembra. Odvtedy sa rozšíril do viac ako 130 krajín na celom svete.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.