VYHLÁSENIE: Splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity k tragédii v Hurbanove

zdroj: krimi.cas.sk

Bratislava 18. júna 2012 (Gipsy Television) - Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity vyjadruje hlbokú a úprimnú sústrasť pozostalým obetiam tragédie v Hurbanove. Streľba, ktorá sa odohrala v Hurbanove je neospravedniteľná a nepochopiteľná.

Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity sa stretne dnes, t. j. 18.06. 2012 v súvislosti so streľbou v Hurbanove s vedením Policajného zboru SR a požiada ho o zodpovedné vyšetrenie prípadu orgánmi činnými v trestnom konaní a prijatiu účinných  opatrení, ktoré by zabránili obdobným tragédiám.    

 

Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity žiada masovokomunikačné prostriedky o citlivé informovanie v súvislosti s tragédiou, pretože neobjektívne a nekorektné informovanie prispieva k zvyšovaniu napätia medzi Rómami a ostatným obyvateľstvom. Väčšina reakcií a postojov majoritného obyvateľstva na smutnú udalosť v Hurbanove dokazuje, že Rómovia sú vnímaní negatívne a odkladanie riešenia problémov rómskych komunít môže priniesť ďalšie zhoršenie vzťahov a eskaláciu vo vzťahoch medzi obyvateľmi rómskych komunít a väčšinovou spoločnosťou.

 

Vláda SR prijala uznesením č. 1/2012 Stratégiu SR pre integráciu Rómov do roku 2020. Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity verí, že sa nájde politická vôľa na zodpovedné a dôsledné realizovanie tejto stratégie a v spolupráci s príslušnými orgánmi sa zlepší sociálno-ekonomické  postavenie rómskych komunít a rovnako sa eliminuje napätie v spoločnosti vyplývajúce z nízkeho sociálneho statusu príslušníkov segregovaných komunít.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.