03.12.2019 SPRÁVY

VOĽBY2020: Na Matovičovej kandidátke sú títo Rómovia!

Igor Matovič, líder strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, v utorok zverejnil zoznam 150 mien, ktoré v nadchádzajúcich voľbách do Národnej rady SR zabojujú o hlasy voličov.

Po Moste-Híd je OĽANO druhou stranou, ktorá má na svojej kandidačnej listine viacerých Rómov. Kým koaličný Most-Híd lovil osobnosti v Rómskej iniciatíve Slovenska, Matovič sa rozhodol pre spoluprácu so Stranou rómskej koalície. 

Jej traja členovia dostali miesto na kandidátke 35, 118 a 128. Ide o sociálnu pracovníčku Jarmilu Vaňovú, pedagogičku Ingrid Lukáčovú a starostu obce Bystrany Františka Žigu.

Najlepšie miesto na kandidátke spomedzi Rómov dostal Peter Pollák ml.

Najlepšie miesto na kandidátke Obyčajných ľudí dostal 28 ročný Peter Pollák z Levoče. O hlasy voličov sa bude uchádzať z tridsiateho miesta. 

Hneď poňom nasleduje ďalší Róm, Ján Herák, ktorý sa aktivizuje v práci s deťmi z detských domovov. Na 126. mieste je zase sociálna pracovníčka Monika Horváthová z obce Lastovce. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.