25.11.2019 SPRÁVY

VOĽBY2020: Na kandidátke Mosta-Híd budú členovia Rómskej inicatívy Slovenska.

Strana Most-Híd schválila kandidačnú listinu do parlamentných volieb, ktoré budú 29. februára. Miesta poskytla aj Rómskej iniciatíve Slovenska.

Strana Most-Híd dala na svoju kandidátku Rómov, ktorí sú členmi strany. Najlepšie miesto, dostal Štefan Vavrek, ktorý je v súčasnosti poslancom Národnej rady. Je v prvej dvadsiatke. O hlasy voličov sa bude uchádzať z miesta pätnásť.

Na kandidátke bude aj súčasný starosta obce Zlaté Klasy, Marek Rigó. V komunálnych voľbách v roku 2018 kandidoval za politicku stranu Rómska iniciatíva Slovenska "Bude mať číslo tridsať. Nie je stranník, ale rozhodol sa podporiť našu kandidátku," uviedol podpredseda strany Most-Híd Ábel Ravasz. 

Most-Híd dal 10 miest Rómskej inicitíve Slovenska.

Kandidáti z tejto rómskej strany budú na kandidačnej listine na pozíciách od čísla 60 do 70. "Rómska iniciatíva Slovenska  verí, že strana Most-Híd sa do parlamentu dostane. Je nevyhnutné, aby menšiny mali zastúpenie v parlamente a tak tlmili fašistické nálady," uviedol predseda RIS Václav Kappel.



Most-Híd bude mať na svojej kandidačnej listine aj ďalších Rómov z Košického, Prešovskeho a Banskobystrického kraja. "Myslím si, že to môže byť celkom zaujímavá spolupráca aj pre túto menšinu," dodal Ravasz, ktorý je aj splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.