VOĽBY: Pre podozrenie z manipulácie voľby na Luníku IX na 10 minút prerušili

foto TASR

Košice 27. novembra 2010, 13.20 hod. (TASR) Voľby do orgánov územnej samosprávy na košickom sídlisku Luník IX boli okolo poludnia zhruba na 10 minút prerušené. Rozhodol o tom predseda miestnej volebnej komisie Ladislav Petráš.

"Stalo sa tak na žiadosť predsedu jednej z okrskových volebných komisií, kde si všimli, že jeden volič prišiel do volebnej miestnosti s papierikom, kde mal presne popísané, akým spôsobom má krúžkovať
volebné lístky," uviedol Petráš pre TASR.

 

Dodal, že na miesto prišli zástupcovia mestskej volebnej komisie, ktorí prípad prešetrili, podobne tak urobili aj príslušníci Policajného zboru, ktorí zisťovali, či na voliča nebol vyvíjaný nátlak. "Po prešetrení prípadu mestská volebná komisia rozhodla, že zákon porušený nebol a voľby asi po desiatich minútach pokračovali," uzavrel Petráš.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.