VOĽBY 2012: Ingrid Kosová "Nechcem byť na popredných miestach"

foto IK

29. novembra 2011 (Gipsy Television) - Dnes sme vás informovali o kandidatúre Ingrid Kosovej za stranu Most-Híd v predčasných parlamentných voľbách. Prinášame Vám preto reakciu I. Kosovej.

Prečo ste sa rozhodli kandidovať za Most-Híd a nie za rómsku stranu?

 

Garantovanie pokojného spolunažívania a rovnosti všetkých občanov žijúcich v Slovenskej republike bez ohľadu na pohlavie, vek, rasu, farbu pleti, vierovyznanie, pôvod, národnostnú alebo etnickú príslušnosť a sexuálnu orientáciu, to sú základné piliere programu Mostu - Híd, s ktorými sa plne stotožňujem. S kandidatúrou som súhlasila len za predpokladu zachovania si nezávislého postavenia, pretože v prvom rade som ľudsko-právnou aktivistkou a z tohoto pohľadu mi nie sú ľahostajné okrem rómskej problematiky ani témy týkajúce sa rovnosti žien, ľudí s odlišnou sexuálnou orientáciou, resp. všetkých ľudí v znevýhodnenom postavení. Okrem toho som presvedčená o tom, že budovanie interkultúrneho dialógu nie je možné bez priamej spolupráce s väčšinovou populáciou, resp. s ostatnými menšinami na Slovensku.

 

Ako hodnotíte Vaše miesto na kandidátke, ktoré nie je popredné a preto je ťažko povedať, či sa prekrúžkujete. Myslíte si, že máte šancu uspieť?

 

Do politiky som nevstúpila so záujmom byť na popredných miestach, prekrúžkovať sa, alebo vyjednávať o výhodných pozíciách pre svoju osobu. Bola som oslovená za účelom vedenia odborného dialógu v problematike chudoby, najmä vo vzťahu ku vzdelávaniu. Nech to bude znieť akokoľvek naivne a nevierohodne, ponuka kandidovať na kandidátke Mostu - Híd ma prekvapila a vnímam ju ako príležitosť na postavenie programu na humanitnom princípe v opozite s programami ostatných politických popredných strán, ktoré si zakladajú na populizme, reštrikcii, znižovaniu sociálnych dávok matkám na rodičovských dovolenkách, alebo ničením ich obydlí. Snáď máme po prvý raz príležitosť priniesť do programu politickej strany, ktorá má skúsenosti s vrcholovou politikou, skúsenosti z tretieho sektora. Verím, že Most - Híd bude našim návrhom naklonený.

 

Ako bude vyzerať kampaň v rómskych komunitách?

 

Nemám predstavu :). V rómskych komunitách už dlhodobo prebieha kampaň na pozadí korupcie, kupovaní hlasov a zastrašovania. To nie je môj štýl....:)

 

 

 

Rozhovor je publikovaný v celom znení.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.